KOF

Szolgáltatások

Az intézmények (ügyfelek) a kialakított szabályozás alapján – az általános szerződéses feltételek (ÁSZF) elfogadását igazoló regisztrációt követően – vehetik igénybe a Kormányzati Felhő szolgáltatásait. Az ÁSZF tartalmazza az igénybe vehető szolgáltatások körét, azok minőségi mutatóit, valamint az egyes szolgáltatások ellenértékének összegét.

A Virtuális Gép (VG) szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek előre definiált kapacitási paraméterekkel rendelkező virtuális kiszolgálót, ún. virtuális szervert kaphatnak.

A Virtuális Adatközpont (VA) szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek dedikált hardver eszközökön létrehozott számítási és tárolási kapacitást kaphatnak.


A Kormányzati Felhő az infrastrukturális szolgáltatások mellett, egyedi szerződés keretében, mentési szolgáltatást is nyújt. A mentendő tárterület kijelölését, illetve a mentések gyakoriságát, ütemezését minden esetben a ügyfél határozza meg. A mentést a NISZ Zrt. által üzemeltetett mentési szoftver végzi. A mentések sikerességét a KOF beépített ellenőrzési eljárásai felügyelik. Az estelegesen kimaradt mentés pótlása külső beavatkozás nélkül történik meg. Amennyiben a sikeres mentést a NISZ Zrt. hatáskörén kívül eső változás okozza, úgy humánerőforrást biztosít a probléma kezelésére.

A Kormányzati Felhőbe költöztetendő rendszerek esetén a szolgáltató szoftver és hardver-architektjei, az optimalizált működés figyelembevételével, támogatást nyújtanak ahhoz, hogy a Felhő infrastruktúra lehetőségeit az ügyfél alkalmazásai a lehető leghatékonyabban használhassák ki.

Go to top